18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Antonič

Še en lep lučkin pozdrav! Ne boste verjeli, tudi jaz sem Lučka. S sladoledno Lučko imava skorajda enako število let – samo da ima ona za petko še eno ničlo.

"Jaz sem Lučka Antonič. Pred dobrimi štirimi leti in nekaj meseci sem prvič poizkusila sladoledno Lučko. Ja, prav ste izračunali, pri osmih mesecih sem že vedela kaj je Lučka in se z njo tudi danes rada sladkam. Poleg tega pa počnem še mnogo drugih stvari. Na primer rada rišem, plešem, kolesarim. In zelo rada imam konje, pa tudi glasbenica sem, saj igram klavir."

Lucka Antonič 1
Lučka Antončič

"Samo vam pa zaupam, da izmed vseh stvari na svetu imam najraje sladoled. Morda če bi se rodila takrat kot Lučka, punčka Lučka ne bi bila s črnimi čopki, ampak bi imela barvaste kitke, kot jih rada tudi jaz nosim."

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?