18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Lušina

Pozdrav vsem skupaj, tudi moje ime je Lučka in prihajam iz kraja Hrib nad Ribčami, majhnega raja na Zemlji nad Moravčami.

Po izobrazbi sem frizerska mojstrica. V prostem času rada uživam v objemu gozdov, kjer nabiram tudi gobe in borovnice. Med sladoledi sta mi že vrsto let najljubša Lučka in Tom, ki si jih večkrat privoščim skupaj s hčerko Anjo in sinom Domnom.

Lučka Lušina
Lučka v vročih dneh rada poseže po lučki.

Prvo Lučko sem poskusila pri petih letih in tudi še danes rada sežem po njej, še posebej v takšnih vročih, poletnih dneh

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?