18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Marolt

Lep pozdrav vsem slovenskim Lučkam od ljubljanske Lučke!

Lučka Marolt
Lučka Marolt (v sredini) v družbi prijateljev.

Moje ime je Lučka Marolt in po poklicu sem zobni tehnik, kljub temu sva si s sladoledno Lučko zelo blizu, skorajda bi lahko rekli najboljši prijateljici.


Srečali sva se zelo zgodaj v mojem otroštvu, ona je štela dobrih šest let, jaz pa prav tako. Ja, ne boste verjeli, sva kar isti letnik in tudi jaz sem že praznovala abrahama. Z njo smo si sladkali svoja otroška leta, v veliko veselje mi je, da so z njo odraščali tudi moji otroci. Še danes z veseljem sežemo po njej.


Najraje pa imam tisto pravo, tradicionalno Lučko z okusom vanilje in obliko s temno čokolado. Je pravi zaščitni znak mojega otroštva.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?