18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Robič

Zdravo, javlja se vam ena izmed najmlajših Lučk iz velenjske kotline. Že poznate Robičevo Lučko iz Velenja?

Lučka Robič 2
Lučka kot plesalka.

Danes sem bila zadnji dan v Vrtcu Lučka. Ja, tako je, tudi moj vrtec se imenuje Lučka. Jeseni grem v prvi razred prave, velike šole. Zelo rada plešem, zato tudi hodim na plesne vaje in pojem pri otroškem pevskem zboru. Sem prav tako aktivna kakor vaša Lučka in pri svojih petih letih že plavam, kolesarim, smučam in rolkam.

Lučka Robič 1
Lučka na rolerjih.

Svojo prvo Lučko sem pojedla pred štirimi leti, ko sem bila stara približno leto dni. A koliko sem jih do danes pojedla, pa vam raje ne izdam, saj je številka precej večja, kot ima sladoledna Lučka let.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?