18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Sinčič

Lep pozdrav vsem skupaj, jaz sem ljubljanska Lučka. Poleg Lučke imam rada tudi metalske koncerte in tovrstno glasbo na sploh, kar se verjetno vidi tudi po moji najljubši črni barvi.

Lučka Sinčič 2
Lučka Sinčič

Stara sem 17 let in hodim na gimnazijo. V prostem času, kar mi ga šola dopušča, plešem pri ljubljanskih mažoretkah, rada potujem in se navdušujem nad lepimi in drugačnimi fotografijami.

Lučka Sinčič 1

Po podatkih mojih staršev in drugih sorodnikov je Sinčičeva Lučka iz Ljubljane svojo prvo sladoledno Lučko poizkusila pri treh letih, vendar sta še danes nerazdružljivi. Upam, da tudi vi v teh poznopomladanskih dneh uživate v sladolednih trenutkih!

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?