04.06.2020
LJ
19° / 13°

Lučkin hladilnik za novo kuhinjo

Po dolgem poletju je tretja izžrebanka retro Lučka hladilnika iz Gorenja končno dobila novega družinskega člana, ki jo je že kar dolgo čakal v Gorenjevem salonu v Ljubljani. Mateja Novak se je odločila, da bo beli lepotec s simpatično Lučkino podobo na vratih krasil novo kuhinjo, ki jo načrtuje njena družina.

Lučkin hladilnik za novo kuhinjo
Tretja nagrajenka Mateja in retro Lučka hladilnik iz Gorenja.

Mateja je res naredila vse mogoče, da bi se ji nasmehnila sreča pri žrebu: »Poslala sem 52 fotografij, veliko pa sem tudi razmišljala, kaj naj fotografiram, da bodo fotografije všeč obiskovalcem spletne strani. Med številnimi sladoledi je bil moj maneken tudi moj kuža, ki sanja o sladoledu.«

»Sedaj ko imamo nov hladilnik, bo kar realnost, da bo vedno v njem kakšna Lučka ali Planica, ki jo imamo pri nas doma zelo radi,« dodaja vedno nasmejana Mateja. Ko je prejela novico, da je prejemnica glavne nagrade retro Lučka hladilnika iz Gorenja so doma to proslavili s Planico, prav tako pa je novi hladilnik pri Mateji doma že čakala Planica, s katerim so pozdravili novega družinskega člana.

Mateja je diplomantka Fakultete za upravo in v času, ko pridno čaka na pripravništvo v javni upravi, rada fotografira. Njena zbirka fotografij na portalu www.lucka.24ur.com bo zagotovo številnim brbončicam prebudila željo po sladki Lučki.

Pošlji komentar

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?