04.06.2020
LJ
19° / 13°

Tudi četrti hladilnik izbral nagrajenko

Poletje je danes, 22. septembra, popolnoma zaprlo svoja vrata in predalo prostor barviti jeseni. S tem pa se zaključuje tudi praznovanje petih desetletij sladoledne Lučke iz Ljubljanskih mlekarn.

Lučka
Lučka pred petdesetimi leti.

Poletje je danes, 22. septembra, popolnoma zaprlo svoja vrata in predalo prostor barviti jeseni. S tem pa se zaključuje tudi praznovanje petih desetletij sladoledne Lučke iz Ljubljanskih mlekarn. Še zadnjič je naš računalnik razgibal prste in izžrebal četrto prejemnico retro Lučka hladilnika iz Gorenja. Tokrat smo razveselili malo Eto Ferenc iz Topolšice.

V štirimesečnem praznovanju Lučinega rojstnega dne smo tako še zadnjemu članu iz skupine štirih retro Lučka hladilnikov Gorenje v nagradni igri Sladoledni trenutki poiskali nov dom. Eta in njena družina pa bodo hladilnik prejeli v dar v sredo na posebni zaključni zabavi z Lučkami.

Prav tako smo tudi zadnji mesec podarili 5 sladkih paketov, v vsakem pa se je za nagrajenke in nagrajence skrivalo 40 sladolednih Lučk, in 44 majic Lučka.

Sladki paket prejmejo:

Tomaž Levstek

Tadeja Ogorelc

Mitja Hiti

Marko Malavašič

Majico Lučka prejmejo:

Lea Kočevar

Nataša Furjanič

Teja Fuchs

Patricija Kukec

Andrej Mužerlin

Gloria Jamšek

Modest Šircelj

Rok Hozjan

Gabrijela Gluhak

Katja Kolšek

Mojca Kovačič

Nataša Grajžler

Nataša Puntar

Metka Marki

Borut Zorko

Matjaž Gunjač

Milena Jerala

Tatjana Lukačič

Lučka Žnidaršič

Karmen Kotnik

Boris Mertuk

Meri Tišler

Suzana Stopar

Matej Poš

Pošlji komentar

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?