25.03.2019
LJ
17° / 5°

VIDEO: Milena o Lučki

Iskali smo jo in jo našli - prvo Lučko ali bolje: Mileno! Še vedno ima zelo rada sladoled, najraje Lučko...

Nalagam..
Embed:

Nedolgo nazaj so Ljubljanske mlekarne sprožile iskanje prikupne deklice z dvema čopkoma, ki se je v 60. letih smehljala iz oglasov za sladoledno Lučko. O uspehu niso bili najbolj prepričani, saj iz starih arhivskih zapisov ni bilo moč razbrati uporabnega podatka. Vendar so bili prijetno presenečeni, saj je Lučko pomagalo iskati neverjetno število ljudi. In bili so uspešni, saj so jo našli.

Milena Lučka
Milena še vedno prisega na Lučko.


Milena Vrbec je danes 42-letna diplomirana ekonomistka, ki se je pred kratkim podala v podjetniške vode. Časa, ko je oglas posnela, se sicer ne spominja, saj je bila stara komaj tri leta, ko pa je malo odrasla, je lahko tisti čas podoživljala z ogledi oglasov na televiziji. Kariero otroškega reklamnega modela ni nadaljevala. Tudi Lučka je, vsaj doslej, niso nikoli klicali. Še vedno ima zelo rada sladoled, najraje Lučko!Pošlji komentar

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?