18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Cankar

Lep pozdrav vsem še iz celjskega konca!

Lučka Cankar 2

Sem petintridesetletna Lučka Cankar in prihajam iz Celja. Po poklicu sem zdravnica, predvsem pa sem navdušena kajakašica na divjih vodah. Naravnost obožujem namreč šport, naravo in tudi sladoled.

Lučka Cankar 1


Sladoledna Lučka me spremlja že odkar pomnim. Njen okus pa me vedno znova popelje v domišljijski svet otroštva in popolnega užitka. Svojo prvo Lučko sem poskusila kot že kot otrok in še vedno jo obožujem.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?