18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Čebular

Pozdravljeni vsi skupaj, tudi jaz sem Lučka. Čebularjeva iz Podplata. In kakšen sladoled je meni najboljši?

"Mojim staršem je bilo ime Lučka pred 26-imi tako pri srcu, da sta se odločila, da bom nosila to ime. Kot vsaka Lučka, sem vedno rada nasmejana, največ pa mi pomenijo potovanja. Na njih sicer zelo pogrešam sladolede Ljubljanskih mlekarn, vendar kadar sem doma, s prijateljicami vse to nadoknadim na kavi in sladoledu."

Lučka Čebular
Lučka Čebular

"Zadnja leta največ časa posvečam študiju prava, na Pravni fakulteti sem trenutno absolventka. V prostem času pa rada sprehajam svojo psičko Mišo, ki ima tudi rada sladoled.

V mojem domačem kraju, Podplatu, pa sem svojo prvo Lučko poizkusila pri treh letih. Veste, kje je Podplat? Pri Rogaški Slatini. Ko boste v poletnih dneh hodili v toplice, pa se kje srečamo, saj je naša okolica polna lepih sprehajalnih poti, na katerih se res rada sprehajam."


Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?