18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Cenčič

Živjo, jaz sem primorska Lučka in prihajam iz Pirana. Veliko časa pa preživim tudi v Ljubljani, kamor me je pripeljal študij na Ekonomski fakulteti.

Lučka Cenčič 1
Lučka Cenčič

Poleg zaključka študija ekonomije mi čas zapolnjuje še mnogo zanimivih stvari. Zelo pri srcu so mi potovanja, spoznavanje novih dežel, ljudi, k temu pa sodi tudi učenje tujih jezikov. To je ena od aktivnosti, ki ji v zadnjem času posvečam zelo veliko časa, precej več kot sladkanju z okusnimi sladoledi.
Seveda so tukaj tudi moji prijatelji, s katerimi rada preživljam čas. Ni redkost, ko naše druženje popestri tudi sladkanje s sladolednimi Lučkami. S prvo sladoledno soimenjakinjo pa sva se prvič srečali pred dobrimi dvajsetimi leti, ko sem štela dve pomladi.

Lučka Cenčič 2
Vsem Lučkam želim lepo poletje!

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?