18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Demšar

Lep pozdrav od 36-letne Lučke iz Lavrice pri Škofljici.

Lučka Demšar 1
Lučka Demšar

Verjetno je moja zgodba podobna drugim, ampak svojim prijateljem jo pripovedujem s ponosom. Torej, ko je moja mati odšla v porodnišnico, je rekla mojemu bratu in očetu, če bom fant, bom Jaka, za punco pa naj onadva izbereta ime. In ob gledanju televizije, ko se je odvijal oglas za Lučko, je brat rekel: »Zakaj pa ne bi bila Lučka?« In tako sem dobila ime po sladoledu. V osnovni šoli, pa tudi kasneje, sem bila dostikrat tudi Ježek. Drugačnih vzdevkov pa nisem imela. Vsakemu še zdaj povem, da sem Lučka.

Trenutno sem pa predvsem mati dveh malih fantov Matije, ki ima tri leta, in 8-mesečnega Anžeta, s katerima skupaj uživamo še zadnje mesece porodniškega dopusta, preden se vrnem na delo, kot vodja poslovalnice turistične agencije Sonček.

Lučka Demšar 2
Lučka Demšar

Vsakdo, ki me pozna, pa teh ni malo, lahko pove, da sem vedno nasmejana, prijazna in zelo pozitivna oseba, ki svoje delo obožuje in ga opravlja s srcem. Z možem in otroki ogromno potujemo in obožujemo predvsem Indijski ocean.

Kar se pa tiče Lučke, sem si jo ravno zadnjič privoščila in veste kaj, še vedno je najboljša: preprosta, ampak polnega in prijetnega okusa.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?