18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Falk

Lepo pozdravljene Lučke, pridružuje se vam še ena Lučka iz Maribora.

Lučka Falk
Lučka Falk

Sem Lučka Falk iz Maribora in svoje življenje sem posvetila umetnosti. Ukvarjam se s slikarstvom in restavratorstvom. Rodila sem se v vojni vihri pred 63 leti, leta 1945, v Mariboru in sem bila krščena za Magdaleno, krajše Mileno, od srednje šole naprej pa sem bila samo še Lučka na palčki, v šalčki, kot so me dražili sošolci.

Lučka ima več pomenov, je sladka opojnost in je svetloba, ki kaže pot v prihodnost, zato se na svoje slike podpisujem Luč.

Svojo prvo Lučko sem poizkusila pri kakšnih osmih letih. Najbolj mi je ugajala s čokolado oblita in sadeži znotraj. Še vedno je moja najljubša sladko mrzla pregreha. In kaj je najlepše? Greš po cesti, ližeš Lučko in si rečeš, kako je dobra in kako je svet lep.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?