18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Fortek

Lepo pozdravljene Lučke, moje ime je Lučka Fortek in prihajam iz Selnice ob Dravi.

Lučka Fortek

Po poklicu sem profesorica glasbe. Ob prostem času uživam na vrtu in se osvežim ob slastni vaniljevi Lučki (jagoda in čokolada nista po mojem okusu). Zraven pa si še zapojem: »Ko sonce peče in znoj mi teče, mi boš ti Lučka dober dan!«.

Svojo prvo sladoledno Lučko sem poizkusila že kot otrok, to pa sem postala pred 47 leti, kar pomeni, da bom v Lučkina leta prišla čez dobra tri leta.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?