18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Havlas

Lep pozdrav vsem skupaj! Tudi jaz sem Lučkina soimenjakinja in prihajam iz ormoškega vinorodnega okoliša. Tako kot sladoledna Lučka, imam številko pet v svojih letih, do abrahama pa me loči še 35 let.

Da, prav ste izračunali, stara sem 15 let. Hodim na gimnazijo Ormož in pridno treniram rokomet ter seveda navijam za naše rokometašice in rokometaše.

Lučka Havlas 2
Lučka Havlas

V spominu imam, da sem svojo prvo Lučko pojedla pri petih letih. Mogoče že kaj prej, ampak te se spomnim. Predvsem se spomnim, da je bilo več sladoleda na moji majici in okrog ust.

Lučka Havlas 1

Poleg športa pa v prostem času rada preživljam trenutke s svojimi prijatelji, če se le da v naravi. Veliko tudi pojem, plešem, sedaj ko je prava sezona pa me v Ormožu večkrat srečate na rolerjih.

In za konec: ne boste verjeli, tudi jaz imam doma psičko, ime ji je Toja in z njo so trenutki res nepozabni.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?