18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Kovačec

Zdravo, sem prava štajerska Lučka z Lovrenca na Dravskem polju.

Lučka Kovačec 1
Lučka Kovačec

Trenutno uživam v Lučkinih najlepših dvajsetih letih. Stara sem namreč 22 let. Kakor prava Lučka, sem tudi jaz zanimiva in iskriva, nasmejana in nagajiva, hkrati pa tudi zelo razumljiva. Pravijo, da kdor me sreča, si zaželi sladoledne Lučke.

Lučka Kovačec 2
Lučka Kovačec

In kdaj sem si jaz privoščila svojo prvo sladoledno Lučko? To je bilo že pred dvajsetimi leti in priznati moram, da sem ji zvesta od takrat naprej.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?