18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Kozamernik

Živjo, sem Lučka. Kozamernikova iz Žiri in letos sem upihnila 45 svečk na torti manj, kot sladoledna Lučka. Tako kot številne Lučke, imam tudi jaz zelo rada svojega kuža.

Lučka Kozamernik 1

Bila sem tudi na Lučkinem rojstnem dnevu v Tivoliju in sem glasno prepevala s Čuki, verjetno pa ste tisti, ki ste bili tam, opazili, da sem zelo zgovorna.

Vsak dan pridno hodim v vrtec, tam imam tudi ogromno prijateljev, najboljša med njimi pa je Anja. Z njo se res dobro razumeva in se skupaj veliko igrava. Drugače pa imam zelo rada svojega velikega črnega kuža. Trenutno je moja najljubša igrača pujsika Linkica. Res je super in brez nje ne morem nikamor.

S sladoledno Lučko pa sva se prvič srečali, ko sem bila stara leto in pol. Tako pravita mami in oči. In od takrat se druživa vsako poletje. Čim več Lučk, lepše je poletje.

Lučka Kozamernik 2
Lučka Kozamernik


Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?