18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Kuhar

Živjo, moje ime je Lučka Kuhar. Imam precej manj let kot sladoledna Lučka, a imava skupno točko v tem, da obe prihajava iz slovenske prestolnice Ljubljane.

Lučka Kuhar

Štejem 19 pomladi, lansko pa sem se odločila, da svoja naslednja leta posvetim študiju arhitekture. Poleg študija, ki mi vzame kar veliko časa, pa si vzamem tudi kakšen trenutek za sprostitev. Rada plešem, pojem, igram klavir, še najbolj pa se veselim prihodnjih mesecev, ko bom uživala na morju in v naravi.

Kdaj sem pojedla prvo Lučko? O, to pa je zelo dolgo nazaj in se tega ne spominjam več, vendar pa zagotovo ni bilo malo. Vse Lučke vas lepo pozdravljam!

Lučka Kuhar


Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?