18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Lalić

Pozdravljeni! Tudi meni je ime Lučka in prihajam iz Bovca. Svoje ime sem dobila po partizanskem imenu mojega očeta - Lučko.

Lučka Lalić
Lučka Lalić

Rojena sem leta 1951, ko še ni bilo sladoleda Lučka in verjamem, da sem bila takrat edina Lučka daleč naokoli. Bile so Lucije, ki so jih okrajšano, ali ljubkovalno klicali Lučka, ampak v rojstnem listu zapisanih Lučk, kot sem jaz, je bilo verjetno zelo malo. Danes sem samostojna podjetnica, imam računovodski servis, družino in dve, že samostojni hčerki, ki seveda tudi obožujeta sladoled. Posebno mlajša najraje je sladoledne Lučke.

Kdaj sem poskusila sladoledno Lučko, se ne spomnim, verjetno sem bila še otrok. Takrat sem živela v Bovcu in vse novosti so z velikim zamikom prihajale na podeželje. Ker tudi denarja ni bilo v izobilju, je bil zame velik praznik, ko so mi kupili sladoled. Takrat namreč otrokom niso kupovali sladoleda vsak dan, kakor ga mi danes kupujemo našim otrokom. Vem pa, da sem v sladoledu vedno zelo uživala in tako tudi danes pojem veliko sladoleda. Jem ga poleti in pozimi. Rada pojem tudi sladoledno Lučko, čeprav imam najrajši kornet.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?