18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Lazar

Vsem Lučkam lep pozdrav iz štajerske prestolnice!

Lučka Lazar
Lučka Lazar

Moje ime je Lučka Lazar in čeprav se za žensko ne spodobi, da razkriva svoja leta v javnosti, vam povem, da sem le dobra štiri leta mlajša od naše sladoledne abrahamovke Lučke. Lahko rečem, da je moja ena in edina ljubezen v življenju Lučka.

Poleg tega pa se ukvarjam še s številnimi športi, najraje kombiniram med adrenalinskimi in sproščujočimi. Pri adrenalinskih sem najbolj navdušena nad skoki z elastiko, ki jim pogovorno največkrat rečemo bunggie jumping, med sproščujočimi športi pa rada obiskujem vadbe joge.

Kdaj sem pojedla svoj prvi sladoled Lučka, se zelo dobro spomnim. To je bilo leta 1967, ko sem bila stara 5 let in smo bili na morju v Piranu in bila je tudi moj prvi sladoled. Njen okus in užitek sta me takrat zasvojila in tako sta dve Lučki nerazdružljivi.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?