18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Lenič

Živjo, sem prva Lučka na tej strani iz Trbovelj. V tem kraju živim že 19 let. S sladoledno Lučko pa sva se srečali že v mojih zgodnjih letih.

Lučka Lenič 2

Trenutno največ časa posvečam študiju na Fakulteti za matematiko in fiziko. Prosti čas najraje preživljam na zabavah v družbi svojih prijateljev, kar je za nekoga mojih let popolnoma razumljivo. Poleg dobre družbe pa imam rada tudi sladoled, Lučka je med mojimi favoriti.

Lučka Lenič 1
Lučka Lenič

Med mojim vsakdanom se zagotovo najde še mnogo zanimivih stvari, ampak v tem trenutku ne vem, kaj naj vam še napišem. Lepo je biti v družbi oseb z imenom Lučka. Verjetno nam starši niso čisto po naključju izbrali takega imena in verjetno smo vse kar v veliki meri zelo sladkosnedne.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?