03.06.2020
LJ
26° / 11°

Lučka Novak

Lepo pozdravljene Lučke! Moje ime je Lučka Novak in prihajam iz Ljubljane.

Lučka Novak 2
Lučka Novak

Tako kot številne Lučke sem tudi jaz s sladoledno Lučko uživala to poletje. Pri svojih dvajsetih letih največ pozornosti namenim študiju in prostemu času. Študiram praktično matematiko, proste trenutke pa posvečam plesu, ki je moja prva ljubezen. To je tudi razlog, da sem se odločila, da se posvetim tudi učenju plesa otrok in danes vodim že dve mlajši plesni skupini.

Lučka Novak 1
Lučka Novak

S sladoledno Lučko sva se prvič okusili že pred mnogimi leti, natančneje devetnajstimi, ko sem kot enoletna punčka okusila sladkost in mrzlost danes gospe sladoledne Lučke.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?