10.07.2020
LJ
32° / 12°

Lučka Odar

Lep pozdrav iz Bohinja! Moje ime je Lučka Odar in prihajam iz raja pod Alpami – Bohinjske Bistrice.

Lučka Odar
Lučka Odar

Stara sem 19 let in moj najljubši hobi je letenje z jadralnim padalom, s katerim se ukvarjam že tri leta. Ja, rada sem med oblaki. Veliko časa preživim tudi s svojim fantom, s katerim se imava v teh poletnih dneh resnično fino in uživava v toplem in sončnem vremenu.

Ko pridejo bolj mrzli dnevi pa se, kot za pravo Gorenjko spodobi, podam na bele strmine s svojim snowboardom in uživam v zimskih radostih.

Lučka Odar
Lučka z jadralnim padalom

Kdaj sem prvič odvila svojo prvo sladoledno Lučko, se ne spomnim, niti moja mama se ne, vendar najvažnejše je, da po njej še danes zelo rada sežem in se skupaj sladkava.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?