10.07.2020
LJ
32° / 12°

Lučka Pavlin

Sladek pozdrav iz dolenjskega konca! Moje ime je Lučka Pavlin in prihajam iz Šentjerneja.

Lučka Pavlin
Lučka Pavlin

Rodila sem se dve leti pred Lučko in praznovanje sladkega abrahama pred dvema letoma imam še vedno v dobrem in lepem spominu. Po poklicu sem ekonomski tehnik, drugače pa delam v računovodstvu, kjer opravljam delo glavne knjigovodkinje. V popoldanskem času pa največ časa preživim na domači kmetiji, ki mi je tudi v veselje.

Svoje prve Lučke se prvič spominjam v daljnem letu 1968, ko sem jo prvič poizkusila v kranjskogorski Planici, kjer je potekala promocija sladoleda Lučka Ljubljanskih mlekarn. Še danes mi je njen okus zelo všeč in upam, da tudi vi uživate v sladolednih trenutkih z Lučko.


Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?