18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Peharc

Pozdravljeni, sem Lučka Peharc iz Tržiča in kot vaša Lučka, tudi jaz praznujem 50. rojstni dan.

Prihajam z Gorenjske, kjer delam kot bančna uslužbenka že skoraj 30 let. Sem poročena in mati dveh že skoraj odraslih otrok. Prosti čas pa najraje preživljam na sprehodih v planinah in v krogu svojih domačih.

Lučka Peharc 2
Lučka danes.

Kdaj sem pojedla svojo prvo Lučko, se žal ne spomnim. Vendar mi je bila vedno pri srcu kot sladoled predvsem zato, ker so me vedno vprašali: »Lučka, ali boš tudi ti lučko?«

Lučka Peharc
Lučka pred 50 leti.

Na fotografijah boste spoznali še eno različico Lučke – ne sladoledne, ampak Peharceve – pred 50 leti in Lučko danes.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?