18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Pirih

Lep pozdrav, moje ime je Lučka. Vendar ne vanilijeva, ampak Pirihova. Rojena sem bila pred 25 leti in dobila najslajše slovensko ime.

Lučka Pirih

Velikokrat sem slišala, da sem sladka in nemalokrat je kdo rekel, da bi me najraje snedel.

Živim v Podbrezju, kjer sem edina Lučka, o kateri ljudje govorijo tudi pozimi. Vedno, ko slišim svoje ime pomislim na najljubši sladoled. Lučka je bila tudi moj prvi sladoled in zadnje zagotovo še nisem snedla. Sicer pa še študiram, malo delam in se predvsem zabavam. Nedolgo tega sem odkrila nov hobi – izdelovanje nakita. Imam ga že za manjši nakupovalni center! Sem tudi prostovoljna gasilka. Moj najljubši hobi pa je seveda preizkušanje potrpežljivosti fanta, pri čemer neizmerno uživam. Fant je sicer električar, vendar kaže, da se tako zapletenih nalog, kot smo me Lučke, v šoli niso lotevali.

Najraje imam poletje (vsak dan kakšna Lučka), jesen (vsak dan kakšna Lučka), zimo (vsak dan kakšna Lučka) in pomlad (vsak dan kakšna Lučka)…

Leta bežijo in vse se spreminja, vse razen sladke Lučke.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?