18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Pristavec

Pozdravljeni! Sem Lučka Pristavec in verjetno ena najstarejših soimenjakinj sladoleda Lučka.

Pri dvanajstih sem se prvič sladkala s takrat novim sladoledom Ljubljanskih mlekarn in še danes se živo spominjam žalosti, ko se mi je zadnji košček sladoleda pocedil po roki in na sveže oprano krilo. Seveda sem žalovala za sladoledom in ne za krilom.

Lučka Pristavec
Lučka Pristavec

Sladoled vseh vrst me še vedno spremlja v vseh letnih časih. Ljubljanskim mlekarnam želim, da bi še vrsto let proizvajali odlične sladolede in nas razveseljevali z vedno novimi okusi.

Stara sem 62 let in sem svojo prvo sladoledno »lučko« poskusila v Mariboru, v letu 1958, ko ste jo dali na tržišče. Sem upokojena profesorica in velika ljubiteljica sladoleda. Rada planinarim, vrtnarim, smučam in kolesarim in lahko mi verjamete, da je sladoled čudovita osvežitev po naporih, in tudi sicer – tako poleti kakor tudi pozimi.


Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?