18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Rožman

Živjo Lučke vseh Lučk! Tudi jaz se pridružujem spletni skupnosti vseh slovenskih Lučk. Sem Rožmanova Lučka iz Murske Sobote in tudi jaz sem velika ljubiteljica sladoleda.

Lučka Rožman 2


Hodim v osnovno šolo v Murski Soboti in v prostem času igram odbojko. To ni edina prostočasna dejavnost. Rada imam tudi lutke, zato sem se vpisala v lutkovni krožek. Učim se tuje jezike in to pomeni, da znam naročiti sladoled angleščini, nemščini …

Lučka Rožman 1
Lučka Rožman


Svojo prvo sladoledno Lučko sem pojedla za svoj prvi rojstni dan. In vsako leto pojem ogromno Lučk!

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?