18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Semrajc

Lep pozdrav vsem slovenskim Lučkam! Moje ime je Lučka Semrajc in sem se rodila 6 let pred sladoledno Lučko.

Lučka Semrajc
Lučka Semrajc

Kot lahko vidite na fotografiji, sem svetlolasa, modrooka, navihanost iz otroških dni pa me spremlja tudi danes. Dve leti sem v pokoju, prej pa sem imela čudovit poklic v vrtcu. Še vedno sem veliko v stiku z otroki, ki me iz dneva v dan pomlajujejo.

Moje vodilo v življenju je: Življenje je lepo, kakor si ga sam narediš.

Prvo sladoledno Lučko sem poizkusila zelo zgodaj, mislim da v letu 1959 ali 1960, pri svojih štirih ali petih letih. In še danes sem zvesta Lučki, ki je moj najljubši sladoled. V službi so mi otroci vedno govorili: »A si ti lučka za polizat?«Vedno sem se temu nasmejala in tako je še danes. Lučka je sladoled mojega otroštva, moje mladosti ter moje starosti oziroma zrelosti.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?