18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Skarlovnik

Lepo pozdravljeni, moje ime je Lučka Skarlovnik in prihajam iz Velenja.

Lučka Skarlovnik
Lučka Skarlovnik

Po poklicu sem medicinska sestra in svoj poklic opravljam že vrsto let. Rada pomagam ljudem in to svoje poslanstvo vsak dan uresničujem pri svojem delu. Sem poročena in mati dveh otrok, cela družina pa ima rada sladolede. Še posebej te iz Ljubljanskih mlekarn.


V prostem času se ukvarjam s športom, najraje igram tenis in plavanje, zato je poletni čas kot nalašč zame. Seveda pa je prosti čas tudi čas za sladkanje s sladoledom. Svojo prvo Lučko sem poizkusila ob vstopu v osnovno šolo pri sedmih letih.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?