18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Škrabec

Lep pozdrav iz Velikega Gabra! Moje ime je Lučka Škrabec in sem še ena izmed tistih Lučk, ki so zelo dobre prijateljice sladoledne Lučke.

Lučka Škrabec 1
Lučka Škrabec

Stara sem 14 let in hodim v osnovno šolo. Vsa leta v osnovni šoli sem bila odlična in tako bo tudi letos. Komaj čakam, da se zaključi šolsko leto in da začnem uživati v poletju. Med počitnicami bom verjetno prebrala zelo veliko knjig in se zraven sladkala s sladoledno Lučko. Lučka je zakon!
Svojo prvo Lučko sem poizkusila pri pol leta, ko sem jo vzela mami in še danes je moj najljubši sladoled.

Lučka Škrabec 2

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?