18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Vizinger

Lep pozdrav iz Maribora, kjer je očitno kar veliko Lučk.

Lučka Vizinger
Lučka Vizinger

Moje ime je Lučka Vizinger in sladoledno Lučko prekašam v letih za pol desetletja. Da, prav ste izračunali, štejem 55 let. Drugače sem 100-odstotni invalid z nezmožnostjo hoje, vendar sem kljub temu zelo vesela.

Prejšnji mesec mi je bil popolnoma pisan na kožo, saj sem velika ljubiteljica nogometa. Tako kot večina Lučk pa sem tudi jaz navdušena nad novimi okusi novih sladoledov Lučka, med njimi najbolj nad čokoladno.

Prvič sem polizala Lučko, ko sem bila še zelo majhna. Ker sem hotela pojesti tudi palčko, jo je mama vrgla v smeti, jaz pa sem jokala do onemoglosti.

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?