18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Zatler

Lep pozdrav vsem slovenskim Lučkam. Moje ime je Lučka Zatler in prihajam iz gorenjske prestolnice Kranja.

Lučka Zatler 1

Štejem točno štiri leta, precej manj kot sladoledna Lučka, ampak sva zelo dobri prijateljici. Še posebej v teh vročih poletnih dneh. Sladoled imam zelo rada, saj sem prvo sladoledno Lučko poizkusila še preden sem shodila.

Lučka Zatler 2
Lučka Zatler

Drugače pa kot veliko mojih vrstnikov zelo rada preživljam čas zunaj, ko se vozim s kolesom ali rolerji. Sem zelo vesele narave, vedno dobre volje, vendar doma pravijo, da sem včasih malo samosvoja. Velikokrat me lahko slišite tudi peti, zelo rada pa tudi rišem.


Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?