18.10.2018
LJ
21° / 11°

Lučka Zorko

Lep pozdrav vsem skupaj, jaz sem Lučka Zorko in najraje uživam v družbi dobre knjige in sladke Lučke.

Sem verjetno ena tistih Lučk, ki živijo najbolj severovzhodno v Sloveniji, v Murski Soboti. Študiram slovenščino in biologijo. Zelo pri srcu mi je literatura. Do sedaj sem izdala tri pesniške zbirke in kratko zgodbo. Ukvarjam se tudi z glasbo in gledališčem.

Lučka Zorko 1

Najboljša kombinacija za sproščanje sta pa knjiga in sladoled na palčki. Torej: Lučka, namizna lučka in Lučka sladoled!

Moja mama pravi, da sem prvo Lučko, verjetno ne celo, pojedla pred šestindvajsetimi leti, ko sem upihnila prvo svečko na torti.

Lučka Zorko 2
Lučka Zorko


Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?