18.10.2018
LJ
21° / 11°

Ula Lučka Jambrek

Živjo, jaz sem Ula. In tudi Lučka, namreč imam dve imeni. Prihajam iz gorenjske prestolnice Kranja in štejem tri leta.

Ula Lučka Jambrek 2
Ula Lučka Jambrek

Zelo rada plešem (še posebej če me drugi gledajo in potem zahtevam, da plešejo z mano), pojem in igram vsakršen glasbeni instrument, ki ga dobim v roke. Moji starši si včasih želijo, da ne bi, toda tako pač je. Rada tudi berem in z očkom gledam filme. Včasih me pelje tudi v Kinoteko.

Sladoled imam zelo rada (kakor tudi druge sladkarije) in se mu le stežka uprem. Prvič sem ga poizkusila, ko sem bila stara malo več kot eno leto. Še vedno pa posebej uživam, če ga lahko popackam po kavču v dnevni sobi. No ja, tudi kateri drugi kos pohištva je v te namene dober. Seveda sladoled vedno pojem do konca.

Ula Lučka Jambrek 1

Pošlji komentar

Glasuj

Zadnji komentarji

Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?