10.07.2020
LJ
32° / 12°

Lučkin "retro" hladilnik Gorenje

Vroče nagrade!


S sodelovanjem v nagradni igri Sladoledni trenutki si lahko priboriš Lučkine nagrade! Enkrat mesečno bomo z naključnim računalniškim žrebom določili avtorja sladolednega trenutka, ki bo prejel Gorenjevo hladilno zamrzovalno omaro oldtimer RK6285OC.

Vsak mesec pa bomo nagradili tudi avtorje, ki bodo zbrali največ točk s strani obiskovalcev Lučkine spletne strani: 5 najbolje ocenjenih bo prejelo sladki paket Ljubljanskih mlekarn, ostalih 44 pa bo prejelo Lučkino majico.
Iskanje

Sladka zgodovina

Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj, ko je nastala tudi Lučka, slovenska ikona sladoleda na palčki. Ljubitelji sladoleda zagotovo veste, da je sladoled sladica vladarjev. Prvega so postregli pred več kot tisoč leti na Kitajskem. Zgodovina slovenskega sladoleda sega 50 let nazaj. Takrat (1958) so Ljubljanske mlekarne kot prve v Sloveniji začele z industrijsko proizvodnjo sladoleda. Nastala je Lučka, ikona sladoleda na palčki. S prvega ovitka nas je simpatično pogledovala rjavooka, črnolasa deklica, katere ime pa ni Lučka, ampak Milena. Pa veste, da obstajata dve razlagi o tem kako je Lučka dobila ime Lučka? Ali koliko Lučk smo v 50-ih letih že snedli?